español | english 
  Inici Ruta del xató Com arribar Catàleg Receptes Contacte
         
Establiments
Restaurants
Allotjaments
Cellers
Oci actiu
   
Escapades

Enoturisme i xató

El xató vora el mar

Xató als espais naturals

Xató i patrimoni artístic i cultural

La música i el xató

Xató, festes i tradicions


Subscriu-te
al newsletter

Album de fotos

Benvinguts a la Ruta del Xató!

Benvinguts a la Ruta del Xató, la proposta de turisme Gastronòmic que any rere any, les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, us presenten per tal de que pugueu descobrir el territori del xató, així com tots els atractius que presenta.

De la mà del Xató, hi podreu descobrir el paisatge de vinyes, mar i espais naturals; l’encant de les poblacions que en formen part, amb el seu patrimoni arquitectònic i museístic i riques tradicions i festes de tot tipus.

El territori del xató destaca per ser la zona més important de producció de vi i cava de Catalunya, compta amb 23 kilòmetres de platges, des de petites cales del Garraf fins a les platges de la Costa Daurada, i abarca tres grans parcs naturals: el Garraf, el Foix i Olèrdola. Construccions de diferents èpoques, des d’assentaments prehistòrics, fins al modernisme, donen fe del pas de diferents civilitzacions per aquest territori, així com de la importància del seu llegat cultural, artístic, patrimonial, i de la riquesa de les seves festes i tradicions.


Enoturisme i xató
Territori vinícola per excel·lència. El territori del Xató concentra, la major part de cellers elaboradors de vi i cava de Catalunya. Passejar entre vinyes, conèixer els cellers de la mà dels seus propietaris i degustar els apreciats vins de la DO Penedès i els caves, són un dels principals atractius d’aquestes comarques.

El xató vora el mar
Amb més de 23 quilòmetres de platges, el territori del Xató, s’estén des de les roques de la costa del Garraf, fins a les inacabables platges de sorra fina de la Costa Daurada. Un mar omnipresent, que aporta alguns dels seus ingredients a la recepta del xató. Durant tot l'any, descobreix les platges del territori de la Ruta del Xató fent nordic walking, passejant o fent activitats d'oci actiu. En aquesta zona, les platges són ideals per a famílies amb nens petits, donada la poca fondària i la temperatura de l'aigua.

Xató als espais naturals
Els parcs del Garraf, del Foix i d’Olèrdola, i l’entorn de les diferents poblacions de la Ruta del Xató, ofereixen múltiples possibilitats en l’entorn natural del Xató des de rutes senderistes i cicloturistes per a dur a terme en família, fins a l’exigent Gran Tour del Xató. Fotografia: Joan Capdevila

Xató i patrimoni artístic i cultural
Sitges i fou la capital espiritual del Modernisme català; Vilanova i la Geltrú proposa un itinerari per descobrir com el procés d’industrialització va deixar la seva petjada; El Vendrell us proposa descobrir el món del músic Pau Casals; Calafell passa inevitablement per visitar la Ciutadella Ibèrica i Vilafranca del Penedès destaca el renovat museu del vi Vinseum.

La música i el xató
Els festivals musicals de tot tipus formen part de la programació cultural anual de les diferents poblacions de la Ruta del Xató. Des de la música electrònica, fins a la música tradicional, passant per Jazz, Reggae i la música clàssica.

Xató, festes i tradicions
Un llegat històric de tradicions immemorials, s’ha transmès de generació en generació fins als nostres dies, conformant una rica i variada oferta festiva d’arrel tradicional durant tot l’any. Festes Majors, Carnavals, festes de la verema, o les Xatonades, faran les delícies de tothom.

Noticies

Promocions de la Ruta del Xató
Xató i cultura, descompte Pocoyize3D, promoció rasca i guanya, Barça Toons

La teva Ruta del Xató
 
  Eliminar tots els punts
  Veure ruta per imprimir

Xatonades

Diumenge 23 de novembre de 2014
Festival del xató
VILANOVA I LA GELTRÚ

Diumenge 1 de febrer de 2015
Xatonada popular
EL VENDRELL

Diumenge 22 de febrer de 2015
Festa del xató
VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Diumenge 1 de març de 2015
Xatonada popular
CALAFELL

Novembre - Abril (entre setmana)
Menú de xató
SITGES

 Descarregar
 el catàleg
 2013-2014


Ruta del Xató, Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf. El Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Calafell