Calafell acomiada les xatonades populars de la Ruta del Xató, donant el tret de sortida a 6a Quinzena Gastronòmica del Xató

La 16a Xatonada Popular dóna inici a la 6a Quinzena Gastronòmica del Xató a Calafell

Calafell, el poble amfitrió de la Ruta del xató d’enguany, va viure el diumenge 12 de març, la 16a Xatonada Popular, una festa que va donar el tret de sortida a la 6a quinzena gastronòmica del xató.

La Xatonada Popular va començar a les deu del matí a la plaça de Catalunya, on es van posar a la venda 750 racions de xató maridades amb vi de la DO Penedès. Els encarregats de servir el xató calafellenc van estar enguany: A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, Las Brasas i La Bodegueta del Pa Torrat.

Xatonada popular Calafell2017-ruta-del-xato

Un dels esdeveniments que més va destacar durant el matí va ser el taller infantil de xató, dirigit pels Mestres Xatonaires de Calafell, on els alumnes van aprendre a fer l’autèntic xató local. L’entrada a la plaça dels infants, vestits com autèntics xefs, va ser un dels moments més especials de la Xatonada Popular, on els més petits i com a futurs mestres xatonaries van demostrar la seva bona mà a la cuina.

Xatonada-popular-Calafell-2017-ruta-del-xato

Arrenca la 6a. Quinzena gastronòmica del Xató

La 6a. Quinzena gastronòmica estarà vigent durant dues setmanes, on vuit restaurants adherits a la Ruta del Xató (A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, Vell Papiol, Las Brasas, La Bodegueta del Pa Torrat, Petit Duval i l’Estany), oferiran els seus menús basats en el xató de Calafell, complementat pels millors plats de la carta dels establiments i amb preus que van dels 19,90 als 38 euros (IVA inclòs).

La Regidora de Turisme, Sra. Maite gonzález, convida a tothom a gaudir d’aquesta aventura gastronòmica, estretament lligada als vins de la DO Penedès i a la descoberta d’un plat únic al món, el saborós xató, originari de les nostres terres. Veniu a fer-ne un tast!

Calafel-quinzena-gastronomica-del-xato

AUTHOR

Avatar
admin