El xató de Vilafranca considerat el millor xató per votació popular a les bústies dels restaurants, i el de Vilanova i la Geltrú a les votacions online

  •  Joan Layunda Espacs i el Restaurant Els Fogons de Vilafranca, Guanyadors del viatge a Roma.

  • La temporada de Ruta del Xató 2016/17 s’acomiada amb un sentit homenatge a Pere Tàpias de Xavier Mestres, President de L’institut Català de la Cuina i també ambaixador de la Ruta.

  • Un Photomaton embogeix a tècnics de turisme, regidors i periodistes, encarnant els personatges ficticis de la Ruta del Xató. Neus de Vilanova, Vinyet de Sitges, Anna del Vendrell, Pere de Calafell i Raimon de Vilafranca.

  • Marc Gascons rep el morter de la Ruta del Xató com a record i agraïment pel seu any d’ambaixador.

Emmarcat en un mirador a primera línia de mar al costat del preciós indret de la Confraria de Pescadors de Calafell; restauradors, tècnics de turisme, representants dels gremis, responsables polítics i periodistes, s’han reunit per fer balanç i acomiadar la temporada de la Ruta del Xató 2016/17

Jordi Corella, responsable de comunicació de la Ruta del Xató, ha fet una breu explicació de l’estratègia de comunicació, basada principalment a vincular al xató l’oferta i atractius del territori: Oci, cultura, natura, platja, enoturisme, espectacles, festes populars, degustacions, concursos, xatonades populars, escapades temàtiques, etc… i les grans novetats de la Ruta del Xató 2016-17:

  • Eleccions xatonaires
  • El portal de packs turístics “XATÓ PLANS”
  • L’elaboració d’una salsa de xató per emportar a casa de Conserves Ferrer.

mar-de-calafell-xato-cloenda

L’acte protocol·lari ha continuat amb la intervenció de la Sra. Núria Carbó, presidenta de la Ruta del Xató, que ha donat els resultats de la campanya electoral per decidir quin és el millor xató del món.
2.241 persones han votat la millor recepta a través de les urnes situades als establiments adherits
. Un procés ràpid i senzill amb la finalitat de saber amb certesa quin és el xató que més agrada. La població guanyadora ha estat Vilafranca del Penedès, seguida de Calafell, Vilanova i la Geltrú, El Vendrell i Sitges. A les votacions del web de la Ruta del Xató els internautes han decidit que el millor xató és el de Vilanova i la Geltrú, seguit de Vilafranca del Penedès, El Vendrell, Calafell i Sitges.

Núria Carbó agraeix a marc Gascons la seva implicació amb la Ruta del Xató

Núria Carbó ha agraït la inestimable aportació de l’Ambaixador d’enguany, reconeixent públicament la seva implicació amb la Ruta del Xató i el seu entusiasme. Tot seguit, ha fet entrega d’un gran morter de marbre a Marc Gascons. Aquest ha explicat que s’ha sentit orgullós de representar la Ruta del Xató i el territori i que l’experiència li ha servit per inspirar-se i elaborar una esqueixada al seu restaurant de l’Empordà, els Tinars, inspirat amb la salsa de xató. Seguidament a extret la butlleta que ha fet guanyador del viatge a Roma a Joan Layunda Espacs i el Restaurant Els Fogons de Vilafranca.

Marc Gascons. Format amb grans xefs com Carles Gaig i Carme Ruscalleda, també ambaixadors de la Ruta del Xató en passades edicions. Està consolidat com una promesa culinària i com a referent de la cuina catalana. Gràcies al seu talent, el restaurant Tinars, que porta Gascons amb la seva germana a Llagostera, compta des del 2008 amb una estrella Michelin. A més, el xef, va inaugurar a principis del 2015 el restaurant Informal, a l’hotel The Serras de Barcelona. Una proposta gastronòmica que combina una carta dedicada a la cuina catalana i mediterrània, amb l’objectiu de compartir-la de manera “informal”. Un nou projecte de Gascons que ja s’ha situat entre els deu millors restaurants del món segons la CNN.

marc-gascons-viatge

Homenatge a Pere Tàpias

La temporada de Ruta del Xató 2016/17 s’ha acomiadat amb un homenatge a Pere Tàpias de Xavier Mestres, President de L’Institut Català de la Cuina i també ambaixador de la Ruta. Mestres ha fet memòria del seu enyorat amic, gastrònom i comunicador, fent un sentit repàs de la seva trajectòria i lloant la seva implicació amb el territori, la petita gastronomia del Garraf i la seva empatia, capacitat d’observació i intel·ligència.

Xavier-Mestres

Un vintè aniversari memorable

En els últims anys, la Ruta del Xató s’ha convertit en cinc mesos d’intensa activitat cultural i gastronòmica a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, envoltant l’entorn del món xatonaire. Una iniciativa que potencia l’activitat turística i gastronòmica de la zona i fa que augmenti la notorietat d’un plat tradicional, com n’és el Xató. A les xarxes socials uns ambaixadors espontanis s’esforcen a fer-lo popular, per celebrar el vintè aniversari, l’organització de la Ruta ha posat un Photomaton i l’oportunitat de disfressar-se de Pere de Calafell, de Neus de Vilanova, d’Anna del Vendrell o Raimon de Vilafranca, aquest és el resultat.

Fotomaton-cloenda-ruta-del-xato-2016-17

Estar clar que a un territori 100% Carnavalesc, no ha estat cap problema posar-se davant la càmera per a la història.

La Sra. Maite González Santiago. Tinenta d’alcalde i Regidora de Turisme, Joventut i Esports ha acomiadat l’acte com amfitriona, explicant la importància que té pel territori una promoció conjunta com la Ruta del Xató. Posant l’accent en l’impuls que significa pel territori, la promoció econòmica i el turisme.

Maite-Gonzalez-Santiago-regidora-Calafell

AUTHOR

Avatar
admin