La Ruta del Xató crea rutes de senderisme i cicloturisme per promoure el paisatge

Saturday February 18th, 2012 admin

La Ruta del Xató, la proposta de turisme gastronòmic de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, ha creat un seguit de rutes per fer senderisme i cicloturisme al voltant de les cinc capitals del xató: Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Sitges, el Vendrell i Calafell. Es tracta d’una proposta de rutes pensades perquè el visitant descobreixi els atractius paisatgístics d’aquestes poblacions i que permeten conèixer el litoral, l’agricultura o el patrimoni, gaudint alhora d’una activitat saludable i apte per a tothom.

A través del portal www.wikiloc.com poden descarregar les rutes marcades que permeten conèixer el potencial de cada un d’aquests municipis i el seu voltant. Hi ha una descripció de la ruta proposada i les indicacions de GPS necessàries per fer-la sense dificultat. Les rutes, que també es poden descarregar des de www.rutadelxato.com , són una forma de practicar l’excursionisme i el cicloturisme i descobrir des del Penedès marítim fins a l’interior de la comarca.

RUTES PER FER A PEU O EN BICICLETA
De Vilanova i la Geltrú a Sitges pels Colls. Aquest és un bonic itinerari que uneix les dues poblacions tot reseguint la línia de la costa, on el Massís del Garraf es troba amb el mar. Aquest passeig ofereix unes magnífiques vistes del litoral amb els imponents penyasegats i deixa descobrir petites platges on només s’hi pot accedir a peu.

La muntanya de Sant Pau de Vilafranca del Penedès. El Turó de Sant Pau és el punt més alt de la capital de l’Alt Penedès i ofereix unes vistes privilegiades sobre aquesta població i sobre la gran plana de vinyes que conformen aquesta comarca. Si bé l’itinerari de pujada pot mostrar alguna resistència física per als menys preparats, l’ascens paga la pena.

Via verda del Vendrell a Sant Salvador. Aquesta ruta uneix la població del Vendrell amb un dels seus barris marítims i ofereix una vista tranquil.la sobre l’agricultura que encara s’hi conserva, amb els garrofers, la vinya i les oliveres com a protagonistes.

De la platja de Calafell al poble. La població de Calafell s’alça sobre un petit turó, al capdamunt del qual hi ha ubicat el seu castell medieval. Aquesta fortalesa estratègicament contruïda en el seu moment és, encara ara, un dels punts clau des d’on es divisa gran part del litoral de la Costa Daurada. Aquesta ruta ens acosta des de la platja de Calafell, fins a l’interior de la població.

RUTES PER FER EN COTXE
De Vilafranca del Penedès al Vendrell. Ruta que transcorre per l’interior de les comarques de l’Alt Penedès i el Baix Penedès, envoltada per un continu mar de vinyes, només interromput per petits poblets.

Del Vendrell a Sitges passant per Calafell i Vilanova i la Geltrú. En 23 quilòmetres de litoral, de la Costa Daurada fins a la Costa del Garraf, aquesta permet descobrir les diferents poblacions costaneres de la Ruta del Xató, així com un gran nombre de platges.

AUTHOR

Avatar
admin