La Festa del Xató i Els Tres Tombs tornen a omplir la Rambla de la Girada

lundi 26 janvier 2015 admin
De Ruta del Xató 2009-2010

Durant la festa i en un escenari col•locat per a l’ocasió, el Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès va realitzar una classe magistral d’elaboració del Xató de Vilafranca, que va ser seguida per un gran nombre d’assistents. La resta de gremis varen fer una petita presentació dels diferents xatons amb les seves particularitats. La festa va estar amenitzada per un grup d’espectacles al carrer.Després de l’èxit de l’experiència de l’any passat, aquest passat diumenge, dia 24 de gener, al matí van tornar a coincidir la Festa del Xató i els Tres Tombs a la Rambla de la Girada de Vilafranca del Penedès. Millorant els emplaçaments dels estands de degustació de xató i incorporant també la Fira d’artesans, que normalment es celebra a la rambla Nostra Senyora, un bon nombre de vilatans van esgotar les 3.500 racions de xató de Vilafranca, Vilanova, El Vendrell i Sitges, que varen preparar els diferents gremis d’hostaleria. Com sempre, el xató va anat acompanyat de degustacions de vi de la D.O Penedès.

La Xatonada popular de Vilafranca forma part de les 8 xatonades populars que es duran a terme a les poblacions que formen part de la Ruta del Xató fins el mes d’abril. La properes seran a El Vendrell, Cubelles, Calafell, Canyelles, Cunit i Sant Pere de Ribes. Trobareu tota la informació de La Ruta del Xató a www.rutadelxato.com

Paral•lelament es va commemorar la diada de Sant Antoni amb la tradicional cercavila de cavalls i carruatges. Els Tres Tombs van sortir de la zona esportiva recorrent diferents carrers de Vilafranca fins arribar a la Rambla de la Girada on es van realitzar les tres voltes a la plaça, « els tradicionals Tres Tombs », sota les mirades de nens i grans.

AUTHOR

Avatar
admin

Deixa un comentari