La Festa del Xató i Els Tres Tombs van coincidir a la Rambla de la Girada

lundi 19 janvier 2009 admin

Durant el matí d’ahir diumenge, 18 de gener de 2009, van coincidir la Festa del Xató i els Tres Tombs a la Rambla de la Girada de Vilafranca del Penedès. El nou emplaçament va suposar un èxit total d’assitència i es van apropar a Vilafranca del Penedès nombroses persones d’arreu de Catalunya. A la xatonada popular es van servir 4.000 racions de xató acompanyades de vins de la D.O. Penedès.

Mentre alguns degustaven el xató, a l’escenari central els Gremis d’Hostaleria de l’Alt Penedès, del Baix Penedès, de Sitges i de Vilanova i la Geltrú feien demostracions de com elaborar les diferents variants del plat; un mercat d’artesans i pintors s’omplia de gom a gom i grans i petits reien amb el grup d’animació Pessic de Circ.

La Xatonada popular de Vilafranca és la primera de les 8 xatonades populars que es duran a terme a les poblacions que formen part de la Ruta del Xató fins el mes d’abril. La properes seran a El Vendrell, a Vilanova i la Geltrú, a Cubelles, Calafell, Canyelles, Sant Pere de Ribes i Cunit. Trobareu tota la informació de La Ruta del Xató a www.rutadelxato.com

Paral·lelament es va conmemorar la diada de Sant Antoni amb la tradicional cercavila de cavalls i carruatges. Els Tres Tombs van sortir de la zona esportiva recorrent diferents carrers de Vilafranca fins arribar a la Rambla de la Girada on es van realitzar les tres voltes a la plaça (« els Tres Tombs ») sota les mirades d’il·lusionats assitents.

AUTHOR

Avatar
admin