La Rambla de La Girada acollirà la Festa del Xató de Vilafranca

jeudi 15 janvier 2009 admin

Aquest proper diumenge dia 18 de gener tindrà lloc a la Rambla de la Girada una nova edició de la Festa del Xató organitzada pel Patronat Municipal de Comerç i Turisme i el Gremi d’Hosteleria de l’Alt Penedès amb la col·laboració del Consell Regulador de la DO Penedès.
La Festa del Xató de Vilafranca és la primera de les xatonades populars que, fins al proper mes d’abril, se celebraran en l’àmbit de la Ruta del Xató i com ja ve sent habitual hi participaran els gremis d’hosteleria del Baix Penedès, Sitges i Vilanova i la Geltrú que oferiran als visitants degustacions de les respectives varietats d’aquesta popular salsa.
Durant el matí d’aquest diumenge, el nou emplaçament de la Rambla de la Girada comptarà també amb un mercat d’artesans i pintura a més de l’acompanyament del grup d’animació Pessic de Circ que tot barrejant-se amb el públic farà participar i gaudir de la festa a petits i grans.
Amb la voluntat de promocionar i fomentar el consum de Xató dins el propi territori de la ruta, durant tot el matí es duran a terme exhibicions d’elaboració de les quatre varietats de Xató: del Vendrell, Sitges, Vilanova i Vilafranca a càrrec dels Mestres Xatonaires professionals de cadascun dels gremis d’hosteleria participants.
A partir de les 12 del migdia tindrà lloc els tradicionals 3 Tombs organitzats per l’Associació Sant Antoni Penedès i que amb motiu de les obres de la Rambla de Sant Francesc també tindran lloc al voltant de la mateixa Rambla de la Girada.
El seguici de cavalls i carruatges sortirà des de la Zona Esportiva i transcorrerà per diversos carrers de la Vila fins a arribar a la Rambla de la Girada, on faran els tres tombs reglamentaris de la festa en el tram comprés entre la Plaça dels Països Catalans fins la Plaça Salvador Puig Antic.

AUTHOR

Avatar
admin