La Festa del Xató de Vilafranca un any més esgota totes les racions de xató

Aquest diumenge dia 12 de febrer, es va celebrar la Festa del Xató de Vilafranca. La Rambla de Sant Francesc és va fer petita per acollir a tots els visitants que varen poder gaudir de l’ampli ventall d’activitats relacionades amb el xató. Tallers infantils per aprendre a fer xató, un mercat tradicional d’artesania, brocanteria i pintura, animació al carrer, etc. Les 2.500 racions de xató de les 5 varietats es van esgotar abans de les 14h del migdia, i es van servir 2.000 degustacions de vi.

Ambient-festa-del-xato-vilafranca-ruta-del-xato

Els visitants a la Festa del Xató van poder gaudir amb els xatons que s’elaboren a les poblacions que configuren la Ruta del Xató: Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Tot i les previsions de mal temps, l’atractiu de la Festa va provocar que un bon nombre de visitants esgotessin totes les racions previstes. Tot un èxit.

Tapes-Xato-tapa-festa-del-xato-vilafranca-ruta-del-xato

Segona edició del Xató Tapa. El concurs de tapes creatives de xató

Un gran nombre de participants aficionats, professionals i estudiants de cuina, van demostrar les seves habilitats i imaginació a l’hora de crear una tapa de xató. El jurat presidit per Xavier Mestres, president de l’Institut Català de la Cuina, i Núria Carbó, presidenta de la Ruta del Xató i del Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès, junt amb tots els membres del jurat, ho varen tenir d’allò més dificil a l’hora de deliberar, sorpresos per la diversitat de propostes i l’explosió de creativitat de tots els concursants.

Jurat-Xato-Tapa-festa-del-xato-vilafranca-ruta-del-xato

Els premiats

Xavier Mestres va agrair la participació de tots els concursants i dictar el veredicte del Concurs de tapes creatives de xató. Francesca Casanova amb la seva tapa “XT 2017”, va rebre el premi a la millor tapa de xató. El jurat va valorar la seva creativitat i innovació, el disseny, el gust i la fidelitat a la recepta original.

Francesca-Casanova-guanyadora-Xato-tapa-millor-tapa-ruta-del-xato

El premi per la tapa més creativa i innovadora va ser per a Pilar Felices, amb una tapa de nom “GOFRE DE XATÓ”, que va sorprendre al jurat per la innovació, inventiva i la capacitat de crear un concepte nou.

Pilar-Felices-Premi-a-la-creativitat-Xato-Tapa-ruta-del-xato

El premi a la tapa més saborosa se’l va endur Azahara Centol, amb la seva tapa “EXPERIMENTA XATÓ”.

Azahara-Centol-premi-a-la-tapa-mes-sababorosa-Xato-Tapa-ruta-del-xato

Robert tatar va guanyar el premi al disseny, presentació i emplatat, amb una tapa minimalista de nom, “XATÓ O NADA”.

Robert-Tatar-premi-al-disseny-Xato-Tapa-ruta-del-xato

El Premi a la fidelitat a la recepta original, se’l va endur una tapa amb inspiració oriental de Mario Ventosa.

Mario-Ventosa-Premi-fidelitat-a-la-recepta-original-Xato-Tapa-ruta-del-xato

El jurat va premiar l’originalitat de la tapa que a l’hora, va ser capaç d’incloure tots els ingredients originals de la recepta de la salsa de xató de Vilafranca.

L’organització va agrair la participació a tots els concursants i els va animar a participar en la propera edició. També va agrair especialment l’aportació del premis de tots el patrocinadors:
D.O. Penedès, Centre Vila, Conserves FerrerDomènech Vidal, a tots els restaurants del Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès.

La Festa del Xató de Vilafranca va tancar amb unes xifres molts destacables. Es van esgotar les 60 places del taller infantil de xató. Les 2.500 racions de xató de les 5 varietats es van esgotar abans de les 14h del migdia, i es van servir 2.000 degustacions de vi.

AUTHOR

Avatar
admin