XATONADA POPULAR DEL VENDRELL, 1.500 degustacions de xató i l’espai “Xató Experience” amb molt bona acollida.

El passat diumenge 5 de febrer, el Vendrell va celebrar la Xatonada Popular amb el 31è Concurs de Mestres Xatonaires, la 30a Exhibició de Xatonaires Infantils i la 24a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals.

A l’Exhibició de Xatonaires Infantils hi van participar més de 200 nens i nenes que havien fet els cursets “Aprèn a fer xató”, entre els quals es va sortejar una bicicleta cedida per Runnbikes.

Durant la jornada es ban repartir 1.500 degustacions de xató i la ruleta solidària, que enguany anava a càrrec de La Ballaruga, va recaptar 509 euros.

Pel que fa a les activitats paral·leles, hi va haver tallers i jocs infantils, trobada d’intercanvi de plaques de cava, entre d’altres. Aquest any també hi van participar tres dolceries del Vendrell (Pastisseria Conflent, Dolceria Soler i Pastisseria Vendrellenca) amb la venda de productes relacionats amb el xató i el nostre territori.

el-vendrell-xatonada

Juani Mimbrero guanya per segon cop el Concurs de Mestres Xatonaires

La guanyadora del Concurs de Mestres Xatonaires va ser la vendrellenca Juani Mimbrero, que ja va guanyar aquest concurs l’any 2003. La segona classificada va ser Loli Donaire; la tercera, Mercè Mata; el quart, Sergi Rovira; el cinquè, Josep Ferré, i el sisè, Juan Carlos Fuentes. Abans del lliurament de premis, es va investir la guanyadora de l’any passat, Maria Gallego, Mestre Xatonaire com a membre de l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya. I es va lliurar una placa de reconeixement als familiars de Matías Toledo, que va morir recentment, per la seva tasca voluntària per tirar endavant la Xatonada Popular.

el-vendrell-xatonada-alcalde

La primera “Xató Experience” tot un èxit

La gran novetat d’enguany, l’espai “Xató Experience”, va tenir una molt bona acollida. La carpa es va omplir de persones interessades per les noves formes de cuinar el xató i un centenar van poder gaudir de les degustacions presentades pel col·lectiu Terra i Taula.

terra-i-taula-el-vendrell

El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, valora molt positivament el desenvolupament d’aquesta festa gastronòmica del Vendrell i la bona acollida que ha tingut la combinació entre la tradició i la innovació d’un plat tan popular com és el xató.

AUTHOR

Avatar
admin